Gezondheid

Voedingsadvies

De juiste voeding is onmisbaar in een healthy lifestyle. Het bevordert je prestaties, je welzijn en geeft je lichaam wat het nodig heeft. Gezonde voeding heeft een positieve invloed op je algehele gezondheid en heeft een belangrijk aandeel in jouw sportprestaties. Want een goede combinatie tussen een gezond eetpatroon en sporten is essentieel wanneer je je fitnessdoelen wilt halen en droomt van een sterk, slank en fit lijf.

Redenen om voor gezonde voeding te kiezen

Gezond eten is essentieel voor een goede gezondheid en een gezonde leefstijl. Door regelmatig en gezond te eten, zal je gezondheid verbeteren. Uit goede voeding haalt je lijf namelijk bouwstoffen die belangrijk zijn. Je lijf gebruikt de voedingsstoffen uit goede voeding om bijvoorbeeld te kunnen groeien en om op gewicht te blijven. Maar ook om je te beschermen tegen bepaalde ziektes door je weerstand op peil te houden.

Eet je niet vaak gezond? Dan kan dat negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo ben je vatbaarder voor ziektes, groei je minder snel en loop je het risico om last van overgewicht te krijgen.

voedingsplan healthy food

Onze visie op voedingsadvies

Wij krijgen kriebels van ieder nieuw dieet dat in de spotlights staat. Als je je voedingspatroon ineens ingrijpend verandert en je bijvoorbeeld een stuk minder gaat eten, lijk je snel af te vallen. In werkelijkheid verlies je in dat geval voornamelijk spiermassa en vocht. In een leefstijl waarbij sporten centraal staat, wil je natuurlijk niet teveel spiermassa verliezen.

Wij kiezen liever voor persoonlijke begeleiding bij het inpassen van een gezond voedingspatroon in jouw drukke leven. We zien daarom liever dat jij leert om bewuste keuzes te maken. Zodat je gezond, gevarieerd en in de juiste hoeveelheden eet. Hierbij is enig realisme van belang, we willen de lat namelijk niet té hoog leggen. Dit kan ervoor zorgen dat je het voedingsadvies minder lang volhoudt.

Bij een persoonlijk voedingsadvies hoef je niet 365 dagen per jaar op je voeding te letten

Wij willen je helpen om het beste pad te bewandelen naar een healthy lifestyle. Ons voedingsadvies is hierbij één van de wegen die je kunt bewandelen. Maar we begrijpen ook dat je niet 365 dagen per jaar, dag in dag uit volledig gezond kunt eten. Je mag heus wel eens genieten van hapjes of drankjes die minder gezond zijn.

Zo ben je in staat om ons persoonlijke voedingsadvies beter vol te houden en kun je op een relaxte manier werken aan je fysieke en mentale gezondheid. De resultaten die je daarmee neerzet zullen ook nog eens duurzaam zijn.

Gedrag en motivatie

Wij helpen je om bewust te worden met eten. Dit doen we door je te laten inzien hoe je tegelijkertijd gezond en veelzijdig kunt eten. Dit is belangrijk omdat je dit voor de rest van je leven toe kunt passen. 

Het geeft niet alleen inzicht maar ook motivatie. Het verbetert daarnaast je smaakpapillen zodat je meer geniet van je eten en hoeveelheden goed leert in te schatten. Eten en sporten. We gaan nu dieper in op de invloed van een persoonlijk voedingsadvies op je sportresultaten.

Eten en sporten. We gaan nu dieper in op de invloed van een persoonlijk voedingsadvies op je sportresultaten.

Vind je het lastig om jezelf soms te motiveren tijdens het afvallen? We hebben dan een artikel voor je geschreven: 16 tips voor meer motivatie om te sporten.

Deze handige tips helpen je ook om jezelf te motiveren om gezonder te eten.

Gezond eten is de brandstof waarmee je optimaal kunt sporten

Als je met sporten het beste resultaat wilt behalen, kun je niet om een passend voedingsadvies heen. Want voeding heeft een groot aandeel in jouw sportprestaties. Om alles te kunnen doen wat jij van je lijf vraagt, moet je zorgen dat je de juiste voeding binnen krijgt. Alleen zo kan je lijf optimaal functioneren. Zorg daarbij ook dat je voldoende vitamines, mineralen, vezels en micronutriënten binnenkrijgt.

Deze voedingsstoffen dienen als brandstof voor alle processen die in je lichaam plaatsvinden. Wanneer je teveel ongezonde producten eet, verstoor je deze processen. Je kunt het een beetje vergelijken met een auto die op benzine rijdt. Wanneer je deze auto volgooit met diesel, zal de auto niet optimaal functioneren. Om gezond te blijven en alle processen in je lijf zo goed mogelijk te laten verlopen, is het essentieel om de juiste brandstoffen binnen te krijgen.

Gezond eten en sporten is een gouden combinatie

Het maakt niet uit hoe hard je sport of hoe goed je slaapt. Als je alsnog ongezond eet, zullen je gewenste resultaten uitblijven. Dit is hoe belangrijk een goed en voedingsadvies is om een gezonde leefstijl te realiseren. Een voedingsadvies is daarnaast persoonlijk. Iedereen heeft andere doelen met sporten en ieder sport- of fitness doel vereist weer een ander soort voedingsplan. 

Wil je afvallen, dan zul je sport en voeding op een andere manier moeten combineren dan iemand die op gewicht wil blijven. En iemand die juist een toename in spiermassa wil realiseren vereist een ander voedingsplan dan iemand die traint om een marathon te lopen.

Dit is voor iedereen een persoonlijke kwestie. Daarom is het van belang om een voedingspatroon te volgen die bij jouw doelen en huidige eetgewoontes past.

Basisregels voor een goed sport dieet

Iemand die sport heeft net zoveel behoefte aan vitamines en mineralen als iemand die niet sport. Daarom is het essentieel dat je als sporter gevarieerd eet. Kies dus niet alleen voor kwark of kip met rijst. 4 basisregels voor sportvoeding:

  • Gezonde basisvoeding: Zorg dat je naast koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten ook de nodige vitamines, mineralen en voedingsvezels binnenkrijgt.
  • Koolhydraten zijn je brandstof: De hoeveelheid koolhydraten is afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief je sport.
  • Eiwitten voor herstel: Sport je meer dan twee keer per week intensief? Dan hebben je spieren extra eiwitten nodig voor herstel. Onvoldoende eiwitinname zorgt ervoor dat je minder goed herstelt en kunt presteren.
  • Houd je vocht op peil: Drink iedere dag minimaal 2 liter water. Als je iedere dag voldoende drinkt, is je lichaam in staat om afvalstoffen af te voeren en je lichaamstemperatuur te reguleren.

Welke voeding past in een healthy lifestyle? Daar gaan we nu dieper op in.

Kies voor verse, onbewerkte producten

Als je zo gezond mogelijk wilt eten, zul je industrieel, bewerkt voedsel zoveel mogelijk links moeten laten liggen. Kies er bij voorkeur voor om verse, natuurlijke producten in je winkelmandje te leggen. 

Je wilt namelijk niet alleen de juiste soort brandstof binnenkrijgen, de kwaliteit van de voeding is ook van groot belang. Om het voorbeeld van de benzineauto er maar weer bij te pakken: Je wilt je auto ook niet vullen met benzine dat verdund is met water, toch?

Kies daarom voor volwaardige producten. Veel bewerkt voedsel lijkt op verdunde benzine, ze bevatten lang niet zoveel voedingsstoffen als verse producten. Dit zorgt ervoor dat deze voeding minder goed vult en jou geen vol gevoel geeft. 

Je moet er meer van eten en krijgt weer sneller honger. Dit kan ervoor zorgen dat je onbewust meer calorieën binnenkrijgt dan je eigenlijk nodig hebt en bestaat de kans dat je aankomt.

Er zijn daarnaast ook meer dan genoeg healthy alternatieven voor bewerkt voedsel. Kies ervoor om vaker vanaf scratch te koken met verse ingrediënten. In plaats van kant-en-klare maaltijden of gerechten uit een pakje klaar te maken.

En je kunt snoepgoed bijvoorbeeld vervangen door gedroogd fruit zoals abrikozen of dadels. Kies daarnaast voor vers geperst sap in plaats van suikerhoudende supermarkt sappen.

Door verse producten te eten krijg je wel voldoende voedingsstoffen binnen en haal je het maximale uit jouw lijf.

Intermittent Fasting helpt je net dat extra stapje te zetten

Je hebt er in de laatste jaren vast wel eens over gehoord: Intermittent Fasting. Met deze manier van eten verander je niet per sé het soort eten dat je eet, maar vooral wanneer je eet.

Je bent als het ware iedere dag kort aan het vasten. Het klinkt misschien eng, maar na miljoenen jaren van evolutie is ons lichaam hieraan gewend geraakt. Sterker nog, het heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Voedingsadvies en personal training gaan hand in hand

Het belang van healthy food in combinatie met personal training onderschrijven we bij Gustafit. In onze ogen is een combinatie van personal training en een persoonlijk voedingsadvies de snelste en meest effectieve route naar een healthy lifestyle. Daarom zit het altijd inbegrepen bij onze personal training!

Want om het maximale uit personal training te halen, heb je niet genoeg aan alleen begeleiding op het gebied van training. Met een sterke combinatie tussen sport en voeding kun je de resultaten behalen waar je altijd van hebt gedroomd. Wij helpen je graag om dit onder begeleiding te realiseren.

Onze trainers zorgen ervoor dat je optimaal kunt presteren. Wat je doel ook is. Ze geven je daarnaast advies over welke voeding het beste bij jouw doelstelling past. Zo kun jij een healthy lifestyle naleven waarin je genoeg bouw- en brandstoffen binnenkrijgt. Hiermee leer je meer over eten en krijg je inzicht hoe je je eetpatroon kan verbeteren.

Haal het maximale uit je lijf en bereik eindelijk je droomgewicht. Met behulp van een persoonlijk voedingsadvies ben je ook in staat dit gewicht te behouden en heb je in je dagelijkse leven meer energie.

Ga samen met een personal trainer aan de slag om jouw doel te behalen. Wij werken niet met gekke wondermiddeltjes of beloftes die we niet na kunnen komen. Maar met een bewezen programma inclusief persoonlijk advies op het gebied van eten. Wij gaan samen met jou voor goud!

informatie over voedingsplan

Gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Heb jij na het lezen van deze blog motivatie gekregen om met sporten en voeding aan de slag te gaan? Wij helpen je de meest fitte versie van jezelf te worden en eindelijk die healthy lifestyle na te leven, probeer het nu gratis!

Want wij bieden nu gratis een personal training sessie aan voor mensen die zich via het formulier hieronder inschrijven. Hou er rekening mee dat er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar is.

Als je doelen niet langer kunnen wachten, laat hieronder je naam en e mailadres achter en we nemen razendsnel contact met je op.

    Call Now Button