HOE DOE JE EEN FITNESS WARMING UP?

Hoe ziet een goede fitness warming-up eruit?

Onderstaande video’s helpen je om jezelf klaar te stomen voor een goede workout. Deze fitness warming-ups zijn gefocust op het verhogen van je lichaamstemperatuur, je mobiliteit en het vergroten van je Range of Motion.

Dus neem 5 minuten de tijd om jezelf op te warmen aan de hand van onze instructievideo’s. Hierna ben je helemaal klaar om los te gaan!

Drie warming-up video’s en één cooling-down video:

Een warming-up voor het fitnessen. Veel mensen slaan het over omdat ze er geen zin in hebben. Wij zijn van mening dat je lichaam goed opwarmen essentieel is voor een goede work-out. Daarnaast voorkom je er ook nog eens blessures mee. Begin daarom iedere sessie met een korte en effectieve warming-up!

Waarom is een goede fitness warming up zo belangrijk?

Tijdens een goede fitness warming-up warm je je spieren op en zorg je ervoor dat je spieren tijdens je workout sneller worden voorzien van zuurstof. En de uren en dagen na je workout zul je na een goede warming-up minder last van spierpijn hebben.

Een goede warming-up draagt ook bij aan het bewegingsbereik van je gewrichten en spieren. Dit noemen we ook wel Range of Motion (ROM). Een volledige ROM is eigenlijk een complete strekking en samentrekking van de spier bij een oefening. 

Oefeningen die worden uitgevoerd met een beperkte ROM staan goede sportprestaties in de weg en verhogen de kans op lichamelijke klachten.

Een goede Range of Motion heeft weer een positieve invloed op sterker worden en de toename van spiermassa. Een goede warming-up voordat je gaat fitnessen kost wat extra tijd maar kan je op lange termijn enorm veel goeds opleveren.

Open WhatsApp
1
Liever een appje?
Hey, met een appje heb je snel antwoord op je vraag.
Call Now Button