Calisthenics

Wat is calisthenics?

Calisthenics beoefenen in Groningen?

Wil jij calisthenics beoefenen in Groningen? Dat kan bij onze eigen Calisthenics vereniging: Caliclub! Kijk snel op de website.

Calisthenics

Je hebt ons misschien wel horen praten over calisthenics. Misschien vraag je je dan ook af: “Wat is calisthenics?” Calisthenics is afgeleid van twee Griekse woorden, Kallos en Sthénos. Deze betekenen kracht en schoonheid. Iets wat je sterk terug vindt in de calisthenics discipline. Het heeft namelijk veel weg van dans, gymnastiek en turnen

Calisthenics is naar Nederland overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en Australië. In Amerika wordt het ook wel street workout genoemd. De buitenwereld als sportschool gebruiken. In Australië gaat de sport zelfs zo ver dat er gigantische evenementen omheen ontstaan. Met veel zang, dans en beweging wordt de sport hier beoefend.

De populariteit van calisthenics is ook naar Nederland overgewaaid. In Groningen zijn er zelfs meerdere parkjes om calisthenics in te beoefenen. Bij onze gym hebben we ons eigen Gustafit calisthenics park gebouwd. En natuurlijk hebben we ook onze eigen calisthenics vereniging: Caliclub.

Bij calisthenics gebruik je de weerstand van je lichaamsgewicht bij het trainen. De eerste gedachte die mensen hebben bij calisthenics is vaak gelinkt aan pull ups aan een rekstok. Maar calisthenics gaat veel verder dan dat. Het is een allesomvattende full body workout, met een focus op functionaliteit en plezier.

Calisthenics oefeningen

Het internet staat vol met geweldige calisthenics video’s waarin atleten de meest ongelooflijke trucs laten zien. Daardoor kan de sport al vrij snel ontoegankelijk lijken voor beginners. Maar niks is minder waar. 

De basis van calisthenics is op een aantal basis oefeningen gebouwd die ook voor beginners prima te doen zijn. Oefeningen zoals push ups, chin ups, pull ups, dips en squats waarvan beginner varianten bestaan, vormen de basis. 

Van al deze oefeningen zijn verschillende varianten beschikbaar. Je kunt ze zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. De oefeningen met lichaamsgewicht zijn dus voor mensen van ieder niveau te doen, of je nou net begint of al een aantal jaren meedraait. Uitdaging genoeg.

Caliclub Groningen

Misschien wel het allermooiste aan calisthenics is dat het mensen verbindt. Veel calisthenics atleten vormen een hechte, laagdrempelige community waar iedereen welkom is. We helpen elkaar en staan voor elkaar klaar. 

Met deze sociale gedachte is Caliclub gestart. Een leuke calisthenics vereniging in Groningen. Iedereen is welkom, dus als jij wilt beginnen met calisthenics of een vereniging zoekt waar je de mooiste sport kunt uitoefen, kom een keer langs. Of kijk op de website van Caliclub.

Personal Training Groningen

Onze Gustafit trainers zijn calisthenics fanatiekelingen. Mocht je naast normale personal training in Groningen op zoek zijn naar een leuke uitdaging, dan kunnen we jou hierin begeleiden. Met ons eigen calisthenics park ben je altijd van een rustige plek verzekerd waar je geleidelijk en onder begeleiding aan je skills kunt werken. Mocht je interesse hebben gekregen in calisthenics, schrijf je dan nu in voor een gratis personal training sessie van Gustafit.

Bekijk onze Instagram voor een sfeerimpressie.

Ons eigen calisthenics event: Caligames

Call Now Button