Personal training

Kettlebell training Groningen

De laatste jaren is de kettlebell flink gegroeid in populariteit. Al helemaal tijdens de lockdown kiezen veel mensen ervoor om thuis te gaan sporten met dit onverwoestbare stuk gewicht. Ook bij ons kun je lekker gooien en smijten met kettlebells. Gustafit gebruikt namelijk ook kettlebells tijdens onze trainingen. Wil jij ook beginnen met kettlebell training in Groningen?

Wat is een kettlebell

De kettlebell is één van de meest veelzijdige gewichten die je kunt vinden. Niet alleen in de sportschool maar ook thuis. Het lijkt eigenlijk niet meer dan een gietijzeren bal met een groot handvat. Toch kun je een geweldige full-body workout doen die leidt tot meer kracht, balans, uithoudingsvermogen en een verhoogde vetverbranding. 

Kettlebells zijn te vinden vanaf een aantal kilo’s tot heuse Russische kanonskogels van tientallen kilo’s. Welk niveau je ook bent, je kunt altijd beginnen met kettlebell training.

kettlebell

Voordelen van kettlebell training

Buikspieren van staal met kettlebells

Waarom zou ik kettlebell training doen als ik ook een dumbbell kan gebruiken?

Goede vraag. Het zwaartepunt van een kettlebell ligt anders dan dat van een dumbbell. Met een dumbbell ligt dit punt altijd in je hand, maar met een kettlebell ligt het van je hand af. Je core meer aangesproken tijdens het trainen omdat te zorgen dat jij je stabiliteit behoudt tijdens het trainen.

Olympische kracht

Heb je je ooit afgevraagd waarom olympische sprinters zo gespierd zijn? Dit heeft een reden.

Wanneer zij “Ready. Set.” horen en het startschot gaat af, moeten zij in één keer zoveel mogelijk explosieve kracht genereren om hun hele lichaam in 10 seconden over 100 meter te lanceren.

Oefeningen als de kettlebell swing eisen hetzelfde van jouw lichaam. Zoveel mogelijk kracht genereren om een swing te krijgen. Hierbij worden al je spieren opgetrommeld. Een leuke bijkomstigheid is dat je hierdoor ook nog eens meer vet verbrandt.

Uithoudingsvermogen als een marathon atleet

Ook al train je je explosieve kracht, een kettlebell training is niet afgelopen na 10 seconden. Je houdt het niveau voor een langere tijd vast, waardoor je ook moet steunen op je conditie.

Een kettlebell training helpt je bij het opbouwen van deze conditie, vooral wanneer je kiest voor minder gewicht en meer herhalingen. Met 15+ herhalingen spreek je niet alleen je conditie aan, maar blijf je ook nog eens goed in vorm. Mocht je toch liever maximaal massa opbouwen, dan kun je het beste kiezen voor 5-10 herhalingen. Kies voor een zwaarder gewicht en focus op ultieme explosiviteit. 

Welke vorm van trainen je ook kiest, je zult merken dat je met een kettlebell je fitness doelen kunt bereiken.

Kettlebell training Groningen met een personal trainer

Wil jij beginnen met kettlebell training in Groningen? Begin met een HBO-gecertificeerde personal trainer aan de weg naar jouw fitness doelen. Door gebruik te maken van o.a. lichaamsgewicht, kettlebells en traditionele sporttechnieken zul jij snel verandering merken in jouw algehele fitheid. 

Ben je er nog niet helemaal zeker van of personal training voor jou is? Je krijgt nu gratis een personal training sessie bij Gustafit. Je zit nergens aan vast en kunt op ieder moment stoppen. Claim snel je plekje.

Kijk op onze Instagram voor een sfeerimpressie van Gustafit.

Call Now Button